מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

מאכלים מגניבים לפויקה

כידוע, השטח אינו תמיד המקום האידיאלי להפגין את כישורי המטבח שלכם. זה, כמובן, אלא אם כן אתם שולטים ברזי הפויקה - אותה קדירת ברזל שהפכה למרכז העניין בכל חנות לציוד טיולים שמכבדת את עצמה.
אם גם אתם ניחנתם ברעב למטעמים שבצידו סקרנות ונכונות להכין את המזון שלכם בשטח במו ידיכם, בואו להכיר קצת יותר לעומק את קדירת הקסמים הזו ואת המטעמים שניתן להפיק ממנה, ללא הרבה מאמץ.

למה דווקא פויקה?
בניגוד לבישול הביתי הרגיל, בפויקה, החום אינו חודר אל המזון כשהוא מרוכז ממקור החום בלבד. הברזל היצוק ממנו יצוקה הקדירה אוגר את החום כשהתחתית הקמורה שלה מפזרת את החום באופן אחיד לכל נקודה בקדירה.
התכונות הללו הופכות אותה לאידיאלית לצלייה בשטח ובעיקר לבישול ממושך, יסודי ואיטי. הפויקה תתפקד במידה שווה אם תונח ישירות על גבי הגחלים הלוחשות, בדיוק כמו שתטיב למלא את תפקידה כשהיא תלויה מעליהם.
היא מטיבה לשמור על המזון חם גם כשהגחלים הפכו לרמץ, כך שתוכלו לסמוך עליה לאורך זמן, מבלי לחשוש שהתבשיל יישרף. בקיצור - הסיר האידיאלי לכאלה שלוקחים את הטיול שלהם באיזי. עכשיו, אחרי שהפויקה שלנו מוקמה בנוחות, בואו ניגש לעניין שלשמו התכנסנו כאן - התוכן שלה, האוכל!

מה דעתכם על פויקה של עוף בירקות?

המצרכים:
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
1 שורש כוסברה
2 כפות שמן
1 עוף מחולק
סלסלת פטריות טריות (או 3 כפות אבקת מרק פטריות, לבחירתכם)
2 כוסות אורז שהושרה במים

לרוטב/מרינדה:
2 כפות דבש
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות שמן זית
6 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
משחימים את העוף בשמן בפויקה. לאחר השחמה, משאירים את העוף בסיר ומוסיפים את הירקות.
מכניסים את האורז בשקית קוקי לסיר. יוצקים את הרוטב ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של העוף והירקות.
מכאן, נותנים לפויקה לעשות את מה שהיא טובה בו, ורק מוודאים לאורך הבישול שנשארו בה מספיק נוזלים.

צמחונים? טבעונים? בואו נדבר על חמין!

המצרכים:
כמה עלי כרוב שעועית יבשה / חומוס / חיטה / גריסי פנינה / בורגול מושרים במים - כל הרכב שתרצו בכמות של 3 כוסות לפני ההשריה
4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
3 גזרים קלופים וחתוכים (אופציה - בטטות, ארטישוק ירושלמי וירקות שורש אחרים)
3 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
3 כפות אבקת מרק
כף מלח
כף פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
משרים את הקטניות (רצוי לילה שלם) בפויקה. מחממים את השמן ובתוכו מטגנים את הבצל.
לאחר סיום הטיגון, מוציאים את הבצל מהפויקה ומרפדים את תחתיתה בעלי הכרוב. מעליהם מסדרים את הקטניות, מוסיפים את התפו"א ואת שאר הירקות.
ממיסים את התבלינים בחצי כוס מים, יוצקים אותם על התבשיל, וממלאים מים עד שהתבשיל מכוסה.
מרתיחים את המים במשך 20-30 דקות ומשם ממשיכים לבשל על אש נמוכה. יש תמיד להקפיד על כך שלפחות שליש מגובהה של הפויקה תכיל נוזלים.

סגור
Loading
Go back to %1